Πυλαία Τ.Κ. 555 35 Λεωφόρος Τζων Κέννεντυ 37
2310331166 6980123060 - 6988685026
09:00 – 19:00 Δευτ.- Παρ.

Έρευνα & Καινοτομία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ PubMed

Ο Καθηγητής κος Τσιρίδης έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά του PubΜed που προσελκύουν περί τις 10.000 βιβλιογραφικές αναφορές. Ο τακτικός αριθμός δημοσιεύσεων είναι ένας δείκτης ερευνητικής δραστηριότητας που δείχνει την ενεργή συμμετοχή του στον παγκόσμιο ιατρικό κόσμο.

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ CORE – KEΔΕΚ

To Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014, σηματοδοτώντας την επιδίωξη του ΑΠΘ να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της έρευνας για την ανάπτυξη της χώρας και να διαμορφώσει νέες πιο αποτελεσματικές δομές διεπιστημονικής συνεργασίας.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Center of Orthopaedic & Regenerative Medicine (CORE)

Ο πυρήνας της διεπιστημονικής ομάδας ″CORE″, αφορά τη μυοσκελετική έρευνα και αναπτύσσεται σε πέντε (5) επιμέρους τομείς, οι οποίοι επεκτείνονται από τη βασική έρευνα έως την εφαρμογή.
Όλοι οι τομείς ξεχωριστά αλλά και ως σύνολο, έχουν άμεση τη δυνατότητα της καινοτομίας, της διεπιστημονικής συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα αφορούν:
1. Molecular Biology (Stem Cell therapies, Regenerative Medicine, Translation)
2. Biomechanics (Engineering, Implant Development, Device Development)
3. Materials (Nano technology, Nano chemistry, Composite and Smart materials)
4. Clinical Studies (International RCTs, Registries, Quality Control)
5. Informatics-Robotics (VR-AR, Bioinformatics, Genomics) → http://oramavr.com/

Ο Καθηγητής κος Τσιρίδης είναι Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του ΑΠΘ από το 2014 έως και σήμερα.

ORamaVR (SURGICAL SIMULATION)

Ο Καθηγητής κος Τσιρίδης είναι Συνιδρυτής & Αντιπρόεδρος της Πανεπιστημιακής spin-off από το 2016 έως και σήμερα, η οποία έχει ως στόχο να αλλάξει την τρέχουσα ιατρική εκπαίδευση μέσω της εικονικής πραγματικότητας (VR) και να μεταμορφώσει με τα αποτελέσματα της την υγειονομική περίθαλψη σε πρωτοποριακή επιστήμη. Η ORamaVR είναι μια καινοτόμος πλατφόρμα Virtual Reality προσομοίωσης χειρουργικών επεμβάσεων για την εκπαίδευση και εξάσκηση νέων χειρουργών που έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο στον 8ο διαγωνισμό «Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας (Μάιος 2018), ενώ τον ίδιο μήνα της απονεμήθηκε και το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο FARE από την Αμερικανική Ακαδημία Χειρουργών Ισχίου και Γόνατος.  Μεταξύ των πρώτων που ενσωμάτωσαν το λογισμικό ORamaVR στο εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι οι Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) στο Λος Άντζελες, της Νέα Υόρκης (NYU), το ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και το Πανεπιστήμιο του Σίνδεϊ στην Αυστραλία.

Login Account

Already a Medilab Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.