Πυλαία Τ.Κ. 555 35 Λεωφόρος Τζων Κέννεντυ 37
2310331166 6980123060 - 6988685026
09:00 – 19:00 Δευτ.- Παρ.

Joint Preservation Surgery & Αρθροσκόπηση & Βλαστοκύτταρα

Με τον όρο «διατήρηση της άρθρωσης» αναφερόμαστε στις χειρουργικές και μη τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διαφύλαξη της λειτουργικότητας της πάσχουσας άρθρωσης, με σκοπό την αποφυγή ή την καθυστέρηση της διενέργειας επέμβασης ολικής αρθροπλαστικής.

Οι χειρουργικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν:

  • Αρθροσκόπηση γόνατος: ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για την αντιμετώπιση βλαβών της άρθρωσης του γόνατος, όπως οι ρήξεις μηνίσκων και χιαστών, η ύπαρξη ελεύθερων σωματίων και οι τοπικές αλλοιώσεις του αρθρικού χόνδρου.
  • Αρθροσκόπηση ισχίου: παρομοίως ελάχιστα επεμβατική μέθοδος με την οποία αντιμετωπίζονται βλάβες της άρθρωσης του ισχίου, όπως οι ρήξεις του επιχείλιου χόνδρου, οι παραμορφώσεις της κοτύλης ή του αυχένα του μηριαίου, η ύπαρξη ελεύθερων σωματίων και οι οστεοχόνδρινες βλάβες.

Οι μη χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

  • Ενδοαρθρικές εγχύσεις με συνδυασμό ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, κορτικοστεροειδές και τοπικό αναισθητικό.
  • Θεραπεία με PRP (Platelet Rich Plasma): τοπική εφαρμογή στην περιοχή της βλάβης πλάσματος πλούσιο σε αιμοπετάλια, προερχόμενο από κατάλληλη επεξεργασία του αίματος του ίδιου ασθενή. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα σε αυξητικούς παράγοντες, παρουσιάζει σημαντική επουλωτική και αναγεννητική δράση.
  • Θεραπεία με μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα εκ του μυελού των οστών για την αντιμετώπιση οστεοχόνδρινων ελλειμάτων, οστεονεκρώσεων

Login Account

Already a Medilab Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.