Πυλαία Τ.Κ. 555 35 Λεωφόρος Τζων Κέννεντυ 37
2310331166 6980123060 - 6988685026
09:00 – 19:00 Δευτ.- Παρ.

Ελευθέριος Τσιρίδης

Διευθυντής και Τακτικός Καθηγητής της Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Επισκέπτης Καθηγητής στο UCL του Λονδίνου. Διευθυντής της Διεθνούς Κλινικής Αρθροπλαστικής και Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής ICAROS που συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρίας Ισχίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ισχίου & Γόνατος, Πρόεδρος του ΕΕΧΟΤ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του EFORT. Υπηρέτησε ως Διευθυντής NHS και Καθηγητής Ορθοπαιδικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Leeds, UCL και Imperial του Λονδίνου(2005-2015). Ειδικεύθηκε εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία και μετεκπαιδεύτηκε στο Harvard στο Boston University των ΗΠΑ και στο Exeter UK(1995-2005). Eίναι διδάκτορας (PhD) του Guy’s-King’s-St Thomas Medical School του Λονδίνου. Ο κ Τσιρίδης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στην αρθροπλαστική και την αναθεώρηση του ισχίου και του γόνατος με 12.000 επεμβάσεις στο ενεργητικό του, ενώ θεωρείται πρωτοπόρος στη μικρή επεμβατικότητα (MIS) και στη ρομποτική αρθροπλαστική.

Αναλυτικό Βιογραφικό

Ο κ Τσιρίδης είναι ο Διευθυντής και Τακτικός Καθηγητής της Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και ο Επικεφαλής του Τμήματος Αρθροπλαστικών και Αναθεωρήσεων Ισχίου & Γόνατος της κλινικής, καθώς και Επισκέπτης Τακτικός Καθηγητής στο University College London.

Ανακηρύχθηκε από το Stanford University (PLoSBiolοgy & Mendeley Data 2020) ως ένας από τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες στο κόσμο, και από την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών (American Academy of Orthopaedic Surgeons) ως ένας από τους καλύτερους ορθοπαιδικούς χειρουργούς της νέας γενιάς (Rothman-Ranawat Prize 2014).

Είναι Ιδρυτής και Διευθυντής της Διεθνούς Κλινικής Αρθροπλαστικής και Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής ICAROS (International Clinic for Arthroplasty & Robotic Orthopaedic Surgery) που συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρίας Ισχίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ισχίου και Γόνατος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας  Χειρουργικής Ορθοπαιδικής &  Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανευρωπαϊκής Ορθοπαιδικής Εταιρείας EFORT και Εθνικός Αντιπρόσωπος της στην Ελλάδα.

Διευθύνει το Eρευνητικό Κέντρο Ορθοπαιδικής και Αναγεννητικής Ιατρικής CORE (Center of Orthopaedic and Regenerative Research) στο ΚΕΔΕΚ (Κέντρο Διεπιστημονικότητας & Καινοτομίας) του ΑΠΘ και το Κέντρο Καταγραφής Αρθροπλαστικών Ισχίου-Γόνατος ART (Arthroplasty Registry Thessaloniki) του ΑΠΘ που είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Επίσης, είναι Διευθυντής του ΔτΠΜΣ  (Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) Άθληση και Υγεία από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Εργάσθηκε ως Διευθυντής του NHS και Καθηγητής Ορθοπαιδικής στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία των UCL, Leeds και Imperial College London στη Βρετανία με χειρουργική εξειδίκευση στην αρθροπλαστική και αναθεώρηση του ισχίου και του γόνατος για 10 χρόνια από το 2005 έως το 2015.

Είναι Fellow του Βασιλικού Κολλεγίου Χειρούργων της Αγγλίας (FRCS) και του Κολλεγίου Χειρουργών της Αμερικής (FACS).

Ειδικεύθηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική εξ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο και σε ένα από τα σπουδαιότερα Πανεπιστημιακά Ορθοπαιδικά Νοσοκομεία στο κόσμο το Royal National Orthopaedic Hospital (RNOH)-Stanmore του University College London (1995-2002).
Mετεκπαιδεύτηκε στην αρθροπλαστική και αναθεώρηση του ισχίου και του γόνατος στο Harvard Medical School (Massachusetts General and Children’s Hospitals) και Boston University Medical Center στη Βοστώνη των ΗΠΑ και στο Princess Elisabeth Orthopaedic Center (PEOC) στο Πανεπιστήμιο του Exeter της Βρετανίας (2002-2005).
Επισκέφθηκε ως καθηγητής τα κέντρα επανορθωτικής χειρουργικής ισχίου και γόνατος στις ΗΠΑ: Rush University Medical Center Chicago, Illinois, Hospital for Special Surgery New York, NY, Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Rothman Institute Philadelphia, OrthoCarolina Hip and Knee Center Charlotte, NC, Mayo Clinic Rochester Minessota, Anderson Clinic Alexandria, Washington, VA, Joint Implant Surgeons, New Albany, Ohio, Stanford Hospital, Stanford University, CA, University of Southern California, LA, CA, London Health Sciences Centre London, ON Canada, The Center for Hip and Knee Surgery, Indiana IN.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ιατρική από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια στο κόσμο, Μάστερ ορθοπαιδικής χερουργικής (MSc Orth) από το University College London και διδακτορικό στη ορθοπαιδική (PhD) από το Kings College London και το Guy’s-King’s-St Thomas’ GKT Medical School, του Λονδίνου.

Έχει λάβει το βραβείο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος (1992) την υποτροφία ‘Παπαδάκη’ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) (1987-1992) και την υποτροφία του ‘Ιδρύματος Ωνάση’(1999-2002). Έχει λάβει τα Διεθνή βραβεία Rothman-Ranawat και FARE από την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και τα βραβεία Latta και Wishbone της Βρετανικής Ορθοπαιδικής Ακαδημίας.

Είναι βραβευμένος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, (1992) και υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στις Ειδικές Δυνάμεις-Αλεξιπτωτιστές (2η ΜΑΛ) (1992-94) και το αγροτικό του στη Β. Ελλάδα (1994-95).

Είναι χειρουργός μεγάλου αριθμού αρθροπλαστικών και αναθεωρήσεων ισχίου και γόνατος με μέσο όρο 500 επεμβάσεων το χρόνο και πλέον των 12.000 από το 1995 μέχρι σήμερα και πρωτοπόρος της χρήσης νέων τεχνολογιών, αρθροπλαστικών μικρής επεμβατικότητας και ρομποτικής επανορθωτικής χειρουργικής.

Έχει επιβλέψει 20 μεταπτυχιακά και διδακτορικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από 220 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά του PubΜed που προσελκύουν περί τις 10.000 βιβλιογραφικές αναφορές και h=47 καθώς και μεγάλο αριθμό διακρίσεων και βραβείων κλινικής και ερευνητικής αριστείας και έχει διαχειρισθεί χρηματοδοτήσεις έρευνας ύψους 1.5 εκατ. Ευρώ, στη σταδιοδρομία του μέχρι σήμερα.

Το 2019 εξέδωσε το βιβλίο του ‘Τhe Adult Hip Master Case Series And Techniques’ με τον εκδοτικό οίκο Springer-Nature που έλαβε τον πρώτο χρόνο έκδοσης 12.000 downloads και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο διαβασμένα βιβλία χειρουργικής του Springer. Είναι σήμερα συν-εκδότης of της 3ης έκδοσης του κορυφαίου Oxford Textbook of Trauma and Orthopaedics.

Παρακολούθησε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στην Νομική Αθηνών και στο Harvard University. Η σύζυγός του Δρ. Εύα Τσαπάκη είναι γιατρός με σπουδές στο Λονδίνο και στο Harvard και έχουν 3 παιδιά.

Login Account

Already a Medilab Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.